„Напред Несебър“ стартира местен референдум за видеонаблюдение в населените места

Позитивният ефект от системите за видеонаблюдение е доказан от общините, в които работятСдружение „Напред Несебър“ организира мащабно допитване до гражданите на Община Несебър за нуждите от изграждане на система за видеонаблюдение на територията на региона.
Своеобразният референдум ще даде възможност на всеки местен жител да заяви своята позиция на изнесените мобилни пунктове.
Още през февруари т.г. от неправителствената организация отправиха апел към местната власт да започне работа по система за видеонаблюдение, за да може през сезона вече да функционира в услуга на гражданите.
От сдружението са категорични, че работещи камери и създаване на регионален център за наблюдение рязко ще повишат осъществяването на превантивна дейност във всички населени места.
Към момента администрацията не разполага с такава система в нито едно населено място.
Позитивният ефект от системите за видеонаблюдение е доказан от общините, в които работят. Затова тези центрове вече се надграждат в други морски градове. Време е и Несебър да започне работа в тази посока, защото гражданите ще бъдат по-спокойни, ще намалеят противообществените прояви, градската собственост ще се стопанисва по-качествено и ще се подпомогне работата на органите на реда, които през лятото са изключително натоварени.
„Инвестицията във видеонаблюдение ще се възвърне многократно под формата на по-голямо спокойствие за жителите и гостите на регион Несебър. Категорично системи с камери трябва да се поставят във всяко населено място. Това е мнението на десетки граждани, от които вече получих обратна връзка“, категоричен е председателят на „Напред Несебър“ Иван Дашев.

Posted in НОВИНИ.